Mahjong spelletjes

Mahjong is van oorsprong een gezelschapsspel dat bijna door elke Chinees gespeeld wordt. Het woord Mahjong komt voort uit het Standaardmanderijnse woord Majiang (麻将). De regels variëren van plaatst tot plaatst en dus ook van online spel tot spel.

Het traditionele Mahjong spel wordt meetal gespeeld met vier personen. Maar kan ook aangepast worden om door twee of drie spelers gespeeld te worden. Het spel start met het verdelen van de stenen. Op de stenen staan verschillende afbeeldingen. Elke afbeelding heeft een bepaalde waarde. Hierna is het de bedoeling dat er door het wisselen van stenen een zo hoog mogelijke combinatie gemaakt wordt. Degene met de hoogste combinatie wint en wordt beloont met de punten van de andere spelers.

In tegenstelling tot de traditionele versie, wordt de online versie van Mahjong gespeeld door uit alle stenen op het speelveld twee dezelfde uit te zoeken. De twee dezelfde stenen moeten echter wel vrij liggen. Het is uiteindelijk de bedoeling om het gehele speelveld leeg te spelen!

Wist je dat de Mahjong spelletjes gezamenlijk een waardering van 7,76 uit 10 hebben doormiddel van 45.127 stemmen? Met 108 gratis online Mahjong spelletjes beschikbaar op 1001 Spelletjes, zit er altijd wel een Mahjong spelletje voor jou tussen!

Wist je dat?
- Dat er sinds 2004 een Nederlandse Mahjong Bond bestaat?
- De laatste jaren vooral de moderne Chinese en Japanse varianten sterk in opmars zijn?
- In Suriname de lokale Mahjong variant matjok zeer populair is.
- Een complete Mahjong set uit 144 stenen, een winddoos, fiches en twee dobbelstenen bestaat?
- Dat je Mahjong kunt spelen met en zonder seizoenen en bloemen? Waarbij het Mahjong spel uit 136 Mahjong stenen bestaat en er eventueel 8 seizoenen en bloemen worden.

Bewaar highscores, plaats reacties op spelletjes, sla uw favoriete gratis spelletjes op en nog veel meer! Meld je vandaag nog gratis aan!

Geboortedatum:


Captcha
Niet leesbaar? Vernieuw tekst.

Door je te registeren ga je akkoord met de Gebruiksvoorwaarden, inclusief het gebruik van Cookies.


Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Of login met een bestaand account!

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Nog geen account? Maak er één gratis aan!
Je wachtwoord of gebruikersnaam vergeten? Geen probleem! Vraag via het onderstaande formulier meteen een nieuw wachtwoord aan!
Nog geen account? Maak er één gratis aan!
Of login met een bestaand account!