Pacman is een echte klassieker! Pacman is voor het eerst uitgebracht als arcadespel op 22 mei 1980. Er werden binnen een jaar meer dan honderdduizend Pacman arcademachines verkocht. Mede hierdoor is Pacman een van de meest succesvolle spellen aller tijden en overtreft zelfs spellen als Tetris en Street Fighter.

In het klassieke Pacman spel wordt het speelveld onveilig gemaakt door vier spookjes. In de kleuren rood, roze, lichtblauw en oranje. Wis je dat deze spookjes ook namen hebben? In de Japanse versie zijn de namen respectievelijk: Akabei (赤ベイ), Pinky (ピンキー), Aosuke (青助) en Guzuta (愚図た). In de Amerikaanse versie kregen de spookjes de namen: Blinky, Pinky, Inky en Clyde.

Oorspronkelijk bevatte Pacman eigenlijk helemaal geen spookjes, maar monsters. De spookjes danken hun bestaan aan de Pacman versie die in 1981 werd uitgebracht voor de spelcomputer Atari 2600. Doordat de Pacman versie op de Atari 2600-versie van een slechte kwaliteit was knipperde de monsters en werden voor spookjes aangezien.

Wist je dat de spookjes ook alle vier hun eigen patroon en gedrag hebben? Het rode spookje is het enige spookje die Pacman echt achtervolgt. Het roze spookje probeert namelijk een positie voor de mond van Pacman te zoeken, de blauwe probeert een vaste plek op te zoeken en het oranje spookje beweegt willekeurig door het veld. Als Pacman sterft dan gaat zijn mond steeds verder open totdat hij helemaal verdwenen is. Gevolgd door vuurwerk spektakel!

Op 1001spelletjes.nl speel je de beste gratis online spelletjes. Elke dag worden er nieuwe gratis online spellen toegevoegd, waaronder actie spelletjes, avontuur spelletjes, bordspellen & kaartspellen, spelletjes voor meisjes, multiplayer spelletjes, puzzel spelletjes, race spelletjes, behendigheid spelletjes, sport spelletjes en nog veel meer verslavende online gratis spelletjes.

Een spel dat je gespeeld hebt kun je beoordelen, je kunt een opmerkingen en/of reactie hierover plaatsen, de door jou behaalde highscore opslaan en zie hoe je presteert ten opzichte van je vrienden en alle andere 1001spelletjes.nl leden, je kunt je favoriete games delen met je vrienden op Facebook, Twitter en meer... Tijd voor een leuk gratis spelletje?

Met 1001 gratis online spelletjes beschikbaar om direct te spelen en nieuwe spellen die elke dag toegevoegd worden, wordt het vinden van het spel dat jij wilt spelen kinderspel!

Bewaar highscores, plaats reacties op spelletjes, sla uw favoriete gratis spelletjes op en nog veel meer! Meld je vandaag nog gratis aan!

Geboortedatum:


Captcha
Niet leesbaar? Vernieuw tekst.
Door je te registeren ga je akkoord met de Gebruiksvoorwaarden, inclusief het gebruik van Cookies.

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Of login met een bestaand account!

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Nog geen account? Maak er één gratis aan!
Je wachtwoord of gebruikersnaam vergeten? Geen probleem! Vraag via het onderstaande formulier meteen een nieuw wachtwoord aan!
Nog geen account? Maak er één gratis aan!
Of login met een bestaand account!