Mahjong is van oorsprong een gezelschapsspel dat bijna door elke Chinees gespeeld wordt. Het woord Mahjong komt voort uit het Standaardmanderijnse woord Majiang (麻将). De regels variëren van plaatst tot plaatst en dus ook van online spel tot spel.

Het traditionele Mahjong spel wordt meetal gespeeld met vier personen. Maar kan ook aangepast worden om door twee of drie spelers gespeeld te worden. Het spel start met het verdelen van de stenen. Op de stenen staan verschillende afbeeldingen. Elke afbeelding heeft een bepaalde waarde. Hierna is het de bedoeling dat er door het wisselen van stenen een zo hoog mogelijke combinatie gemaakt wordt. Degene met de hoogste combinatie wint en wordt beloont met de punten van de andere spelers.

In tegenstelling tot de traditionele versie, wordt de online versie van Mahjong gespeeld door uit alle stenen op het speelveld twee dezelfde uit te zoeken. De twee dezelfde stenen moeten echter wel vrij liggen. Het is uiteindelijk de bedoeling om het gehele speelveld leeg te spelen!

Wist je dat de Mahjong spelletjes gezamenlijk een waardering van 7,76 uit 10 hebben doormiddel van 44.217 stemmen? Met 175 gratis online Mahjong spelletjes beschikbaar op 1001 Spelletjes, zit er altijd wel een Mahjong spelletje voor jou tussen!

Wist je dat?
- Dat er sinds 2004 een Nederlandse Mahjong Bond bestaat?
- De laatste jaren vooral de moderne Chinese en Japanse varianten sterk in opmars zijn?
- In Suriname de lokale Mahjong variant matjok zeer populair is.
- Een complete Mahjong set uit 144 stenen, een winddoos, fiches en twee dobbelstenen bestaat?
- Dat je Mahjong kunt spelen met en zonder seizoenen en bloemen? Waarbij het Mahjong spel uit 136 Mahjong stenen bestaat en er eventueel 8 seizoenen en bloemen worden.

Op 1001spelletjes.nl speel je de beste gratis online spelletjes. Elke dag worden er nieuwe gratis online spellen toegevoegd, waaronder actie spelletjes, avontuur spelletjes, bordspellen & kaartspellen, spelletjes voor meisjes, multiplayer spelletjes, puzzel spelletjes, race spelletjes, behendigheid spelletjes, sport spelletjes en nog veel meer verslavende online gratis spelletjes.

Een spel dat je gespeeld hebt kun je beoordelen, je kunt een opmerkingen en/of reactie hierover plaatsen, de door jou behaalde highscore opslaan en zie hoe je presteert ten opzichte van je vrienden en alle andere 1001spelletjes.nl leden, je kunt je favoriete games delen met je vrienden op Facebook, Twitter en meer... Tijd voor een leuk gratis spelletje?

Met 1001 gratis online spelletjes beschikbaar om direct te spelen en nieuwe spellen die elke dag toegevoegd worden, wordt het vinden van het spel dat jij wilt spelen kinderspel!

Bewaar highscores, plaats reacties op spelletjes, sla uw favoriete gratis spelletjes op en nog veel meer! Meld je vandaag nog gratis aan!

Geboortedatum:


Captcha
Niet leesbaar? Vernieuw tekst.
Door je te registeren ga je akkoord met de Gebruiksvoorwaarden, inclusief het gebruik van Cookies.

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Of login met een bestaand account!

Wachtwoord of gebruikersnaam vergeten?
Nog geen account? Maak er één gratis aan!
Je wachtwoord of gebruikersnaam vergeten? Geen probleem! Vraag via het onderstaande formulier meteen een nieuw wachtwoord aan!
Nog geen account? Maak er één gratis aan!
Of login met een bestaand account!